Üdvözöljük Nagykéren

Nagykér a Duna menti síkságon fekszik, a Nyitra folyó régi medrének mindkét oldalán. Az Érsekújvári járáshoz, Nyitra megyéhez tartozik. 2363 hektáros területen fekszik. Először Kálmán király 1113-ból származó oklevelében említik, a Zobori apátságnak való ajándékozása alkalmából. A régészeti leletek arról tanúskodnak, hogy a falu már a kőkorszakban is lakott volt, a rómaiak az időszámításunk szerinti 1. évszázadban egy határ menti őrtornyot építettek itt, melyben később az avarok, utánuk pedig a szlávok telepedtek le. Nyitrát és környékét elfoglalta a Huba vezérlete alatt álló Kér törzs, a település pedig a vezér egyik településévé vált. Ennek emlékét a falu ősrégi elnevezése őrzi, amely azonos a törzs nevével.

Polgármesteri köszöntõ

Tisztelt Lakosok!

Az új év küszöbén szokásunkká vált számadást tenni, értékelni az elmúlt évet. Engedjék meg tehát, tisztelt lakosok, hogy röviden összefoglaljam a 2015-ös évet.

Folytatás

Aktualitások

Thália Színház Nagykéren

A több száz nézőt befogadó nagy kultúrházban régóta nem volt színházi előadás. Ezért is volt öröm sok színházrajongó számára, hogy 2016. december 7-én Európa legészakibb magyar színházának társulata látogatott a községünkbe. Carlo Goldoni – Mikó István: Mirandolina, te drága zenés komediáját mutatták be a közönségnek.


Szilveszter 2016

2016.12.31-én a nagykéri nagykultúrházban szilveszteri mulatság kerül megrendezésre. A talpalávalót a BEST zenekar játssza. Gyermekes családokat is szívesen látunk, a belépőjegy ára: felnőttek 12 € (meleg vacsorát és kávét tartalmaz), 6–15 év közötti gyermekek 5 €. Báli (alkalmi) ruha viselete nem elvárt. A belépőjegyek a községi hivatal pénztárában vásárolhatók meg.


Kedves Gyerekek!

Kedves Gyerekek! December 4-én, vasárnap 15.00 órakor ellátogatok hozzátok Nagykérre! Találkozzunk a főterén és együtt kivilágítyuk a karácsonyfát is! Várlak benneteket, gyertek el minél többen. Mikulás


Nyilvános lakossági fórum

Nagykér község tisztelettel meghívja a lakosságot a kis kultúrházban 2016. október 14-én 18.00 órakor kezdődő nyilvános lakossági fórumra. A fórum témája a község csatornarendszerének problémáira és a közös víztisztító üzemeltetésére vonatkozó tájékoztatás lesz.


Kapcsolatfelvétel

Obecný úrad Veľký Kýr
Nám. Sv. Jána 1, 941 07 Veľký Kýr

+421 (0)35 6925 080
+421 (0)915 200 801

starostka@velkykyr.sk
kapcsolati űrlap


Szombat, 2016. december 9. / Névnap Izabela

©  Obec Velky Kyr | created by Era Web solutions s.r.o. & Mgr. Daniel Szaraz Webstern s.r.o.