Üdvözöljük Nagykéren

Nagykér a Duna menti síkságon fekszik, a Nyitra folyó régi medrének mindkét oldalán. Az Érsekújvári járáshoz, Nyitra megyéhez tartozik. 2363 hektáros területen fekszik. Először Kálmán király 1113-ból származó oklevelében említik, a Zobori apátságnak való ajándékozása alkalmából. A régészeti leletek arról tanúskodnak, hogy a falu már a kőkorszakban is lakott volt, a rómaiak az időszámításunk szerinti 1. évszázadban egy határ menti őrtornyot építettek itt, melyben később az avarok, utánuk pedig a szlávok telepedtek le. Nyitrát és környékét elfoglalta a Huba vezérlete alatt álló Kér törzs, a település pedig a vezér egyik településévé vált. Ennek emlékét a falu ősrégi elnevezése őrzi, amely azonos a törzs nevével.

Polgármesteri köszöntõ

Tisztelt Lakosok!

Az új év küszöbén szokásunkká vált számadást tenni, értékelni az elmúlt évet. Engedjék meg tehát, tisztelt lakosok, hogy röviden összefoglaljam a 2015-ös évet.

Folytatás

Aktualitások

Anya csak egy van!

Sok szeretettel meghívjuk NAGYKÉR minden kedves Édesanyját és Nagymamáját a 2016. május 1-én (vasárnap), 17.00 órakor megrendezendő ANYÁK NAPI teadélutánra. Helyszín: NAGYKÉRI KISKULTÚRHÁZ.


Szent György-napi Vigadalom

Kedves Barátaim, ezen a hétvégén emlékezünk az egyik legnépszerűbb katonaszentünkre – sárkányölő Szent György vértanúra, aki tettével a gonosz elleni harc szimbóluma lett. Szent György napja azonban a tavasz ünnepe is. Ebből az alkalomból április 24-én, vasárnap délután 15 órától Nyitracsehin a templom melletti füvészkertben (pázsiton) a visegrádi Szent György Lovagrend Felvidéki Nagypriorátusa szervezésében már 6. alkalommal kerül sor a Szent György-napi Vigadalomra.


Feltámadási menet Zoboralján

2016. máj. 8-a, vasárnap délután 14:30 órai kezdettel a nyitrai Szent László király templomban Szent István király ereklyéje előtt. A szentmise főcelebránsa Mons. Durco Zoltán a magyar hívek püspöki helynöke.


XVI. szülői bál

A Nagykéri Alapiskola és Óvoda Iskolatanácsa és Szülői Tanácsa szeretettel meghívja Önöket a XIV. hagyományos szülői bálra, amely 2016. január 23-án 19.00 órai kezdettel kerül megrendezésre a nagykéri kultúrházban. A zenét a zsérei Flamengo együttes szolgáltatja. Belépődíj: 25 €/pár Vacsora, kávé, ásványvíz A meghívó belépőként szolgál. Jelenlétével támogatja iskolánkat.


Kapcsolatfelvétel

Obecný úrad Veľký Kýr
Nám. Sv. Jána 1, 941 07 Veľký Kýr

+421 (0)35 6925 080
+421 (0)915 200 801

starostka@velkykyr.sk
kapcsolati űrlap


Szerda, 2016. május 31. / Névnap Petronela/Petrana

©  Obec Velky Kyr | created by Era Web solutions s.r.o. & Mgr. Daniel Szaraz Webstern s.r.o.