Üdvözöljük Nagykéren

Nagykér a Duna menti síkságon fekszik, a Nyitra folyó régi medrének mindkét oldalán. Az Érsekújvári járáshoz, Nyitra megyéhez tartozik. 2363 hektáros területen fekszik. Először Kálmán király 1113-ból származó oklevelében említik, a Zobori apátságnak való ajándékozása alkalmából. A régészeti leletek arról tanúskodnak, hogy a falu már a kőkorszakban is lakott volt, a rómaiak az időszámításunk szerinti 1. évszázadban egy határ menti őrtornyot építettek itt, melyben később az avarok, utánuk pedig a szlávok telepedtek le. Nyitrát és környékét elfoglalta a Huba vezérlete alatt álló Kér törzs, a település pedig a vezér egyik településévé vált. Ennek emlékét a falu ősrégi elnevezése őrzi, amely azonos a törzs nevével.

Polgármesteri köszöntõ

Kedves Nagykériek!

Mint az élet különböző területén, faluszinten is szokássá vált az év végi értékelés annak ellenére, hogy ez nem könnyű feladat, mivel ahány ember, annyi nézőpont. Az érvényben levő falugazdálkodással kapcsolatos 426 törvény között eligazodni nem egyszerű.

Folytatás

Aktualitások

Farsangi mulatság 2017

A SZMSZSZ Nagykéri Alapszervezete és a MÓRINCÁSOK tisztelettel meghívja és várja minden muzsika, tánc és vidámság iránt érdeklődő embert, asszonyt, aprónépet, legényt, leányt, hogy az Úr 2017. esztendejében Böjtelő /február/ havának 26. napján, azaz vasárnap régi hagyományok szerint a FARSANGI MULATSÁGRA, melynek kezdete 16,00 óra, vége, amikor kendtek úgy gondolják. Műsor: zene, ének, vidám jelenetek..


Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!

Kedves Nagykériek! Az év legszebb ünnepe előtt engedjék meg, hogy a község összes alkalmazottja és a képviselőtestület tagjai nevében áldott karácsonyi ünnepeket kívánjak mindenkinek. Kívánom, hogy az elkövetekező ünnepnapok békésen, minden zavaró körülménytől mentesen teljenek. A betelhemi láng hozza el minden lakosunk szívébe a szeretet, megértés és megbocsátás ajándékait és ezek kísérjék Önöket az ünnepek után is - az egész 2017-es év folyamán.


Táncház 2017

Tudomásukra hozzuk a népmuzsikát és a néptáncot kedvelőknek, valamint a mulatni vágyó embereknek! A NAGYKÉRI MÓRINCA NÉPTÁNCEGYÜTTES, valamint támogatóik 2017. január 7-én 17:30 órai kezdettel ÚJÉVI VIGASSÁGOK címmel táncházat rendeznek a Nagykultúrházban. Az est folyamán nagymamák és anyukák összemérhetik kalácssütő tudományukat, számos vetélkedő, tombola és frissítő várja az érdeklődőket. A táncházat Farkas Gábor vezeti. Szeretettel várunk minden néptáncot kedvelő gyermeket, fiatalt és felnőttet. A belépés díjtalan.


Thália Színház Nagykéren

A több száz nézőt befogadó nagy kultúrházban régóta nem volt színházi előadás. Ezért is volt öröm sok színházrajongó számára, hogy 2016. december 7-én Európa legészakibb magyar színházának társulata látogatott a községünkbe. Carlo Goldoni – Mikó István: Mirandolina, te drága zenés komediáját mutatták be a közönségnek.


Kapcsolatfelvétel

Obecný úrad Veľký Kýr
Nám. Sv. Jána 1, 941 07 Veľký Kýr

+421 (0)35 6925 080
+421 (0)915 200 801

starostka@velkykyr.sk
kapcsolati űrlap


Csütörtök, 2017. február 22. / Névnap Etela

©  Obec Velky Kyr | created by Era Web solutions s.r.o. & Mgr. Daniel Szaraz Webstern s.r.o.